Nieuws uit Zaventem

Zaventem
Zaventem

Nieuws uit Zaventem

Een Zomer vol Sport op Brussels Airport

16/06/18 14:22 - Brussels Airport steekt zich in zijn sportiefste outfit de komende zomermaanden. De luchthaven steunt onze Belgen tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland en trekt een sprintje naar de Memorial Van Damme! Wie op reis vertrekt, hoeft niets van de wedstrijden van de Belgen te missen dankzij de verschillende schermen in de restaurants en bars op de luchthaven. Wie zelf graag zijn sportschoenen aantrekt, kan een virtuele fietstour maken met zicht op tarmac of zijn snelste tijd neerzetten op onze looppiste.

Bellot stelt studiebureau aan voor impactstudie en formulering “alternatieve oplossingen”

14/06/18 21:00 - Federaal minister van Mobiliteit François Bellot heeft het studiebureau ENVISA aangeduid voor het realiseren van een impactstudie naar de geluidshinder rond Brussels Airport. Het bureau moet ook met “alternatieve oplossingen” komen die de hinder doen afnemen. Bellot kondigt dat donderdagavond aan in een persbericht.

Duivels te zien op buitenscherm aan speelplaats

14/06/18 14:08 - Bruno Charels, uitbater van sporthalcafetaria Charlies Sport’s & Fun Café, is helemaal klaar voor het WK in Rusland. De uitbater zal de wedstrijden van onze Duivels uitzenden op een groot buitenscherm aan de oude speelplaats van het gemeenteschooltje van Sint-Stevens-Woluwe.

Feestelijke opening nieuwe parking zwembad Zaventem

14/06/18 10:30 - Het gemeentebestuur nodigt de omwonenden van harte uit op de feestelijke heropening van de parking van het zwembad aan de Parklaan in het centrum van Zaventem op 14 juni om 19 uur.

Wel voetbalspeeltuin maar geen matches meer voor allerjongsten

14/06/18 06:00 - SK Nossegem laat vanaf volgend jaar geen voetbalwedstrijden meer spelen door de U6. “Die zorgen voor te veel stress”, klinkt het. Jonge sjotters krijgen wel de basis mee in een voetbalspeeltuin.

“Padel en tennis gaan hand in hand”

14/06/18 02:55 - Geboren en getogen Zaventemnaar Luc Van Wilderode (67) is twee jaar voorzitter van Tenza dat deze week een padel- en tennistoernooi op gang schoot. “Naast 200 tennisleden hebben we 75 padelspelers. Padel en tennis gaan hand in hand. Naast een andere tennishal en een nieuw terras legden we ook twee padelterreinen aan. Padel blijkt aan te slaan en valt ook vlot aan te leren. Ook ik waagde me er al aan. Ik ben een late tennisroeping. Ik speelde competitiebasket waarna een passage volgde met voetbal en minivoetbal. Tien jaar geleden trad ik toe tot het bestuur van Tenza, een recreatieve club met een familiale sfeer, maar ook met een tennisacacdemie.”

“Tijd om even te herbronnen”

14/06/18 02:55 - In Sterrebeek dribbelt Philippe Van Scherpenzeel niet om de hete brij heen na een tegenvallende interclubcampagne. “Het wordt tijd om even te herbronnen. We wisten dat onze eerste vrouwenploeg in eerste nationale en de mannen in tweede nationale op de toppen van de tenen zouden moeten spelen, maar we werden weg geblazen. Het werd duidelijk dat we wat moeten terug schroeven en een reeks zakken, want we zijn niet van plan om met centen over de brug te komen om spelers te lokken. Onze Vrouwen 3 schopten het wel tot Vlaams-Brabants kampioen en verdedigen straks hun Belgische titel onder hun coach Steve Joly. Van de zestien jeugdploegen drongen enkel de Meisjes 15.4 door.”

Infoavond over mogelijke oprichting van een energiecoöperatie

13/06/18 17:56 - De gemeente Zaventem organiseert op dinsdag 19 juni om 19u30 in Cultuurcentrum De Factorij een info- en inspiratiemoment over de vraag of het zinvol is om een lokale energiecoöperatie op te richten.

Douaniers houden stiptheidsacties op Zaventem: “We worden belachelijk gemaakt”

13/06/18 08:50 - De douaniers zijn woensdagochtend om 8 uur gestart met stiptheidsacties op de luchthaven van Zaventem. De passagiers van aankomende vliegtuigen en hun bagage worden grondig gecontroleerd, aldus Marc Nijs, secretaris van ACV Openbare Diensten. Volgens de luchthaven verloopt de actie voorlopig zonder grote hinder.

Te vroeg, te soepel, te ver, te meertalig: werkloze hoofdstedelingen zijn niet te vinden voor job op luchthaven

13/06/18 05:52 - De nieuwe werkloosheidscijfers voor Vlaanderen van VDAB zien er allerminst rooskleurig uit. Er zijn nog steeds heel wat werkzoekenden, maar toch klagen werkgevers dat ze hun vacatures niet ingevuld krijgen. Dat is in de luchthavenregio niet anders.

Zelf nieuws uit Zaventem?


Zaventem

„ Uw gids door Zaventem op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken